AUTOMATISCHE BEVOORRADING VERPAKKINGSLIJN

Paragon Pet Products, producent van vegetarische snacks voor honden, zocht een oplossing voor het efficiënter bevoorraden van een eindproducten verpakkingslijn. Na het inventariseren van alle mogelijkheden werkten onze engineers in overleg het beste idee uit naar het definitieve ontwerp welke daarna bij ons in Dokkum is gefabriceerd. 

Een verrijdbare hefkieper bevoorraadt nu automatisch een 3 - delige bunker. Een operator plaatst de gevulde hoge bins in de hefbak van de op een frame geplaatste hefkieper. Nadat een operator middels een keuzeknop een bunker heeft voorgeselecteerd verrijdt het frame met hefkieper automatisch naar de voorgeselecteerde bunker. 

Aangekomen bij de juiste bunker wordt de bin gelift en de bin wordt geleegd (het deksel moet vooraf handmatig geopend worden). Na het legen van de bin gaat de hefkieper weer maar de beginstand en kan de cyclus worden herhaald. 

Naast het ontwerpen en bouwen van de installatie verzorgden wij het samenbouwen in de bestaande verpakkingslijn.

Verrijdbare hefkieper bevoorraadt automatisch 3-delige bunke

Hefkieper op verrijdbaar frame lift bin bij voorgeselecteerde bunker     Automatisch leegkiepen in voorgeselecteerde bunker