BRC 7 - NORM

3 Jaar na het verschijnen van de laatste BRC norm, wereldwijd de grootste in de voedingsindustrie, wordt deze opnieuw aangescherpt. De nieuwe BRC 7 - norm verschijnt in de eerste week van januari 2015 en de definitieve versie gaat in per 1 juli. 

Meerdere voedselincidenten in de afgelopen tijd schepten het belang om met de nieuwe norm voorzorgsmaatregelen te treffen om verwisselde of foutieve partijaankopen te voorkomen. Met deze belangrijke aanscherping zijn grondstofbronnen in de voedselketen geheel traceerbaar. 

Daarnaast moet een voedselproducent zelf actief fraude voorkomen bij zijn grondstofleveranciers. Door vooraf een risicoanalyse te maken of grondstoffen fraudegevoelig zijn en daarvoor maatregelen te treffen. Een leveranciersbeoordeling of acceptatie vooraf is een belangrijk middel hiervoor. 

Voedingsproducenten krijgen met deze nieuwe norm een grotere verantwoordelijkheid om de voedselveiligheid en oorspronkelijkheid van de hele voedselketen te controleren en te bewaken. Veel bedrijven zijn al druk bezig met het aanpassen van het kwaliteitssysteem. Naar verwachting volgen de IFS en FSSC 22000 normen met gelijke aanpassingen. 

Als machinefabrikant levert De Jager RVS machines aan uiteenlopende voedingsmiddelenbedrijven. Wij zijn ons er terdege van bewust dat ook wij een verantwoordelijkheid hebben in de voedselproductieketen. Daarom zijn wij altijd op de hoogte van nieuwste hygiënerichtlijnen en normen en is onze kennis van machine hygiëne geheel up-to-date. Dit alles ter optimalisering van de voedselveiligheid.

BRC 7