BROOD MET ALGEN KAN MINDER ZOUT

"Algen zijn een duurzame oplossing voor het tekort aan nutriënten en eiwitten in voeding" vindt algenproducent Phycom. Samen met bakkers ontwikkelde dit bedrijf uit Ochten een brood met meer nutriënten dan gewoon brood "Meerbrood".

Het ontwikkelde brood behoeft 30% minder zout omdat de algen een 'umamismaak' aan het product geven. "Umami betekent letterlijk lekker en activeert de speekselklieren waardoor de zoet en zoutsmaak extra wordt versterkt.". Bovendien heeft Meerbrood geen E-nummers, is het rijk aan eiwitten, vezels en zit het boordevol mineralen, anti-oxidanten en vitaminen.

Consumentenonderzoek wees uit, dat ondanks de groene gloed van de algen, Meerbrood als prima en heerlijk brood kan worden betiteld en is inmiddels bij 125 bakkers te koop.

Phycom altijd werkend aan duurzame innovatieve oplossingen zette in samenwerking met De Jager RVS speciaal voor het produceren van voor de voedingsmiddelenindustrie geschikte algen nieuw ontwikkelde machinerie in.

Door onze ervaring in ontwikkeling van nieuwe apparaten en kennis van de voedingsindustrie kon De Jager RVS ook Phycom met een geheel nieuw productieproces goed bijstaan.

Zie verder bij maatwerk of neem vrijblijvend contact op met De Jager RVS. 

Neem contact op