INSTALLATIE SOYASAUS KOKEN EN MENGEN

Sojasaus is een smaakmaker voor met name de Aziatische keuken en wordt gemaakt op basis van gefermenteerde soyabonen met tarwe, water, zout en gist.

Een snelgroeiende soyasaus fabrikant, met kwaliteit hoog in het vaandel, wilde graag een nieuwe installatie voor koken en mengen. Dit voor het verwarmen van soyasaus, het inmengen met sesamzaad en op het op temperatuur houden ervan. De Jager RVS ontwierp en bouwde in nauw overleg een 1.000 liter installatie op maat van geheel roestvaststaal 316L.

kookmenginstallatie soyasaus

Twee roerwerken

Om aankoeken van product aan wand en bodem te voorkomen is een RVS ankerroerwerk met teflon wand - en bodemschrapers gemonteerd. En voor het inmengen van sesamzaad in de soyaolie is een RVS propellor roerwerk geplaatst. De snelheid van beide roerwerken zijn instelbaar.

Gelijk met inlaten van soyasaus start operator ankerroerwerk ter voorkoming van aankoeken soya aan wand en bodem. Tijdens vullen van kookmengketel met sesamzaad start operator ook propellerroerwerk op een in te stellen snelheid. Storten sesamzaad gaat via het openen van een (beveiligd) deksel met roosterbeveiliging.

Opwarmen middels stoom

Opwarming is middels stoom. Binnenketel en bodem is voorzien van hiervoor geschikt thermplate. Temperatuur en kooktijd zijn instelbaar. Dit kook mengapparaat heeft de door de klant gewenste haalbare opwarmtijd van 30 minuten. Bij openen deksel knippert rode lamp op lampenzuil van de schakelkast snel en bij het wegnemen rooster en stopt de gehele installatie.

Deze installatie voor koken en mengen soyasaus is voorzien van een schakel en besturingskast voor kookketel, ankerroerwerk en propellorroerwerk en is bedrijfsklaar opgeleverd.

Neem contact op