VAKER MACHINEVEILIGHEID CHECK

Inspectie machineveiligheid op locatie

Afgelopen tijd vroegen steeds meer bedrijven aan ons een machineveiligheid inspectie op locatie uit te voeren. Was men vroeger wat ‘gemakkelijker’ tegenwoordig merken wij dat steeds meer bedrijven absoluut veilig willen werken. Door de Europese machinerichtlijn zijn de eisen op arbeidsplaatsen behoorlijk aangescherpt. Apparaten, machines en installaties op een werkplek mogen geen risico’s opleveren voor de werknemers. Mede hierdoor geven werkgevers duidelijk een hogere prioriteit aan veiligheid.

Bedrijven uit alle voedingssectoren

Van vleesverwerker, sausmaker tot broodbakker komen bij ons voor een machine inspectie en keuring. Als machinefabrikant beschikt De Jager RVS niet alleen over de theoretische kennis veiligheid en richtlijnen, maar heeft vooral ook de broodnodige praktijkervaring. Wij keuren machines middels toetsing aan wet - en regelgeving en zien daarbij snel of en welke verbeterpunten er zijn. Na overleg met u doen wij dan ook zelf de aanpassingen.

CE - markering

Nadat een machine is gekeurd, eventueel is aangepast, en voldoet aan de eisen van de machinerichtlijn kunnen wij een CE - markering aanbrengen. U heeft hiermee een veilig product ook al blijft veilig werken op de werkvloer altijd geboden. Tijdens een inspectie toont u duidelijk aan dat u met veilige machines werkt.

Ter illustratie hierbij enkele praktijkoplossingen

Wij brengen bijvoorbeeld bij kantelinstallaties, een installatie waarbij beklemming altijd op de loer ligt, vaak beschermhekken en lichtschermen aan. Bij draaiende of snijdende onderdelen afschermingen. Of brengen (extra) noodstoppen aan, want als het onverhoopt nodig is dan wil je een machine wel heel snel stopzetten. Soms is een oplossing heel simpel. Door een machine te verankeren wordt kantelgevaar eenvoudigweg geweken. Elk productiebedrijf is verschillend, daarom leveren wij oplossingen op maat.

Meer informatie machineveiligheid

Meer informatie over veilige machines vindt u binnen onze eigen website onder wiki/machineveiligheid en daarnaast op www.inspectieszw.nl. U kunt ons voor inspectie en keuring van uw machines ook vrijblijvend bellen 0519-292954 of mailen info@jagerrvs