METAAL UIT KIP EN VISPRODUCT DETECTEREN

Voor een moderne productiefaciliteit voor halffabricaten voor de petfood bouwden wij een benodigd metaaldetectie systeem. Bedoeld voor het opsporen van metaal in de basis grondstoffen bestaande uit vers gekoeld vochtig kip en visrestproduct.

Deze grondstoffen komen langs een bestaande transportschroef op een band met een hoogwaardige metaaldetector terecht. Dit gaat via een aangepaste uitloop met pneumatische bediende schuif die aan de schroef is bevestigd.   

metaaldetectieband staat klaar in fabriek metaaldetectiesysteem voor kip en visproduct

Metaal uit kip en vis

Het metaaldetectiesysteem heeft als doel metaalhoudend kip / visproduct met de hoogste precisie te detecteren. Dit ter bescherming van de shredder. Metaalhoudend product wordt via de selector afgevoerd en opgeslagen in een kunststof bin voor metaalhoudend product. Het goedgekeurd product gaat naar de shredder om verder verwerkt te worden.

 RVS bordes met trap voor metaaldetectorsysteem selector voor metaaldetectiesysteem

Er is een bedieningsbordes met steektrap op maat bijgebouwd. Hierop is het bedieningspaneel geplaatst waarbij de operator een volledig zicht heeft op de machine.

Na enkele weken monteren, samenbouwen van de installatie en aanpassen aan de bestaande machines kon het gehele metaaldetectiesysteem, na instructie aan de operators, in gebruik worden genomen.

Neem contact op