VATENZUIGERPOMP VOOR HOOG VISKEUS PRODUCT

Onlangs leverden wij opnieuw een vatenzuigerpomp voor een hoog viskeus product. Een gerenommeerde industriële bakkerij zocht een oplossing voor het verpompen van deeg. Voor het verwerken van dit hoog viskeuze product moest de vatenzuigerpomp voor deze toepassing gemaakt worden. Deze laatst geleverde vatenzuigerpomp was tevens verrijdbaar en daardoor multifunctioneel inzetbaar. 

                  vatenzuigerpomp

De werking

De vatenzuigerpomp is voorzien van een volgplaat met in het midden een gat voor de pomp. Deze volgplaat zakt langzaam in het gevulde vat. De pomp zorgt ervoor dat het pasteuze product direct naar de gewenste plaats wordt getransporteerd. Als het vat volledig leeg is wordt volgplaat met pomp omhoog uit het vat getrokken. Hierna kan snel van vat gewisseld worden.

Maatwerk als oplossing voor verwerking uiteenlopende pasteuze producten

Al eerder leverden wij aan diverse voedingsmiddelfabrikanten klantspecifieke vatenzuigerpompen voor het verwerken en transporteren van pasteuze producten zoals : - deegwaren - satésaus - pindakaas - crème - room - vlaaivulling - ijs - gehaktvulling - siroop - en delicate producten zoals in blokjes gesneden groenten en fruit.

                                 pompliftsysteem

Hygiënisch en gebruiksvriendelijk

Het gehele systeem is vanwege de eenvoudige werking zeer gebruiksvriendelijk. Door het gemakkelijke koppelen en ontkoppelen van onderdelen is de machine snel en goed te reinigen. Het gehele hygiënische ontwerp maakt dat onze vatenzuigers zeer geschikt zijn voor de verwerking van levensmiddelen. 

 

vatenzuigerpomp

Meer informatie over een vatenzuigerpomp leest u hier.