ZUIGERPOMP INSTALLATIE VISKEUS PRODUCT

Een fabrikant voor bakkerijproducten wilde graag een beter systeem voor het leegmaken van de met viskeus product gevulde roestvaststaal kuipen. In deze kuipen zit plakkerige stroopachtige saus - of vruchtenmixen wat verder wordt verwerkt in de diverse broodconcepten.

Tot nu toe gebruikten ze een loshangend zuigsysteem. Hieronder werd een volle kuip gezet en handmatig leeggezogen waarbij veel restproduct achterbleef.

Werking

Een met viskeus product gevulde verrijdbare kuip wordt nu in een veilig afsluitbaar frame geplaatst. Een kunststof volgplaat met schraappakking wordt middels bedieningsknop tot op het product geplaatst. De kuipinhoud wordt in een gelijkmatige productstroom via aan volgplaat aangekoppelde slang en leiding verpompt. Volgplaat en pneumatische zuigerpomp zorgen voor een geheel lege kuip waarbij productuitval verleden tijd is.

Volgplaat wordt tot op viskeuze inhoud geplaatst pompinstallatie in veilig frame geplaatst pompinstallatie eigen ontwerp en productie

Deze verrijdbare zuigerpomp installatie oplossing werkt niet alleen veel efficiënter maar vooral ook veel hygiënischer en veiliger.

Neem contact op