Royal Steensma BV procesinstallatie werkt naar genoegen

ROYAL STEENSMA BV PROCESINSTALLATIE WERKT NAAR GENOEGEN

De in 1839 opgerichte bakkerij Steensma specialiseerde zich in bakkerijgrondstoffen. Nu ruim na 175 jaar ontving het bedrijf het Koninklijk predicaat en heet nu Royal Steensma BV. Vandaag de dag biedt het bedrijf een breed, hoogwaardig en compleet assortiment grondstoffen voor de banket - en bakkerijindustrie, patisseriemakers, zuivelbedrijven en de ijs en chocolade industrie.

Naast een uitgebreid pakket standaard producten kan een klant hier geheel terecht voor specifieke bakkerijgrondstoffen voor het eigen unieke recept of bedrijf. Daarnaast is levering in gewenste verpakking en onder private label mogelijk.

roestvaststalen tanks De Jager RVS

Royal Steensma ontwikkelde een nieuw innovatie product: ‘Fruitease’.  Vers fruit wordt hiervoor zodanig behandeld dat het fruitproduct langer houdbaar is met behoud van ‘versfruit’,  geheel zonder additieven.

Het fruit ondergaat een infusie proces waarbij vocht uit het fruit wordt onttrokken en vervangen door suiker of fruitsapconcentraat. Fruitease heeft als basis vers fruit en daardoor een originele fruitstructuur. Er worden meerdere fruitsoorten gebruikt, met name zwarte bes, aardbei, bosbes en zure kers.

Voor dit nieuw opgezette fruitverwerkingsproces leverde De Jager RVS de roestvaststalen tanks met roerwerk samen met een groot bordes.

roestvaststalen tanks De Jager RVS

Eerder ontwierpen en bouwden wij voor deze bakkerijgrondstoffen leverancier onder meer opslagtanks en afwateringsgoten. Met als één van onze recentste projecten een RVS platen wasmachine met vochtafzuigsysteem voor het reinigen en drogen van platen.

Kijk ook op www.steensma.com.