ONDERZOEK NAAR ILLEGALE INVOER BABYMELKPOEDER

Samen met de sector gaan staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken de illegale invoer van babymelkpoeder in China aanpakken. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft van haar de opdracht gekregen om er onderzoek naar te doen. Het resultaat van het overleg tussen staatssecretaris Dijksma, de producenten en winkeliers leverde het volgende op:

“Ik ga samen met de sector de informatie over de opkoop en de handel van groothandelaren in Nederland verzamelen, zodat ik de Chinese autoriteiten kan informeren dat er een lading melkpoeder aankomt die niet voldoet aan de Chinese voorschriften. Daarmee is het niet langer lucratief om op grote schaal melkpoeder in Nederland te ronselen en in grote hoeveelheden naar China te zenden”.

Op zich is er altijd wel voldoende melkpoeder verkrijgbaar, maar niet altijd van het gewenste merk en dat levert teleurgestelde ouders op. Om vooral de Nederlandse markt beter te kunnen bedienen beloven de producenten dat de productie van sommige merken verder word opgevoerd, de staatssecretaris is blij met die belofte. Ook gaan de winkeliers beter controleren of er klanten zijn die opmerkelijk veel melkpoeder willen opkopen.
Bron: Rijksoverheid